boot varen
Lago Maggiore

Bezienswaardigheden

Op deze pagina presenteren we u enkele bezienswaardige plaatsen die u absoluut met de boot moet bezoeken. In Zwitserland vindt u de Isole di Brissago, terwijl in Italië de Castelli di Cannero te ontdekken zijn. Een bijzondere attractie is “DE EEND”, maar de exacte locatie wordt niet onthuld.

(1) Brissago, Zwitserland

Isole di Brissago

Het Isola di Brissago is een betoverend eiland in het Zwitserse deel van het Lago Maggiore. Bekend om haar botanische tuin met exotische planten van over de hele wereld, biedt ze een unieke flora en fauna. Een bezoek belooft ontspanning en inspiratie te midden van een adembenemend natuurlandschap.

(2) Cannobio, Italië

Castelli di Cannero

Het Castelli di Cannero bevindt zich in het noordelijke, Italiaanse deel van het Lago Maggiore. De twee eilanden liggen tussen Cannobio in het noorden en Cannero Riviera in het zuiden aan de westoever van het Lago Maggiore.

(3) ???, Italië

DE EEND

Nog een bezienswaardigheid is de eend.
De locatie moeten jullie zelf vinden.
Veel plezier met zoeken.

Bedankt F., F., M. en R.

Geen website beschikbaar

(4) Castelveccana, Italië

Sasso Galletto

Sasso Galletto is een indrukwekkende rots in het Lago Maggiore die uit het heldere water oprijst. Vaak beschreven als een natuurlijk beeldhouwwerk, harmonieert hij prachtig met het landschap van het meer. Zijn unieke aanwezigheid en vorm maken hem tot een populair onderwerp voor fotografie en een opmerkelijk zicht voor bootvaarders.

Geen website beschikbaar

(5) Isole Borromee, Italië

De Borromeïsche Eilanden zijn een groep van drie prachtige eilanden en twee isletten in het Lago Maggiore in Italië. Ze staan bekend om hun indrukwekkende paleizen, luxueuze tuinen en rijke geschiedenis. Een uitstapje hierheen biedt een onvergetelijk inzicht in de glans en praal van de Italiaanse barok.

(6) Santa Caterina del Sasso, Italië

Santa Caterina del Sasso is een adembenemende kluizenarij, gebouwd op een steile rots boven het Lago Maggiore. Het kenmerkt zich door zijn architectonische schoonheid en vredige sfeer. Deze spirituele plaats biedt indrukwekkende uitzichten over het meer en is een belangrijk bedevaartsoord in de regio.

(7) Isolino Partegora, Italië

Isolino Partegora is een charmant klein eilandje in het Lago Maggiore. Ondanks haar geringe omvang is het een gewaardeerde bestemming voor natuurliefhebbers en vogelaars. De ongerepte natuur en het rijke vogelleven geven het eiland een idyllische sfeer, die uitnodigt tot een vredige en ontspannende ervaring.