boot varen
Lago Maggiore

Helling voor de boot

Het te water laten of uit het water halen van de boot via een helling is vaak de gemakkelijkste en meest tijdbesparende methode. Aan het Lago Maggiore zijn er veel hellingen die deze mogelijkheid bieden.

Om de overzichtelijkheid te behouden, vermelden we hier niet alle hellingen. In plaats daarvan richten we ons op degenen die we bijzonder geschikt achten. Een gedetailleerde lijst vindt u op onze Duitse website.

(3) Locarno, Zwitserland

Porto regionale di Locarno SA​

In Locarno kunt u tegen betaling gebruikmaken van de openbare slipbaan van Porto Regionale di Locarno SA. Neem alstublieft van tevoren contact op met de haven om een afspraak te maken. Er zijn kosten verbonden aan het gebruik van de slipbaan.

(9) Zenna, Italië​

hellingbaan van Zenna

De hellingbaan van Zenna is ideaal voor het te water laten van kleine boten, hoewel de aanrijroute lastig kan zijn. De luchtfoto helpt bij de oriëntatie (zie foto’s). Om de toegang te bereiken, is het mogelijk noodzakelijk om een uitwijkmanoeuvre naar de andere kant van de weg uit te voeren op een plaats waar het zicht beperkt is.

(11) Cannobio, Italië

hellingbaan van Cannobio

Aan het Lago Maggiore behoort de hellingbaan van Cannobio tot de beste. Het heeft een groot keergebied voor voertuigen met aanhangers en meerdere aanlegplaatsen voor de boot. Let op dat op zondag vanwege de markt slippen niet mogelijk is. Het gebruik is kosteloos.

(14) Luino, Italië

hellingbaan van Luino

Aan de oostkust van het Lago Maggiore behoort de hellingbaan in Luino tot de beste hellingbanen.

(15) Caldé, Italië

hellingbaan van Caldé

Deze helling is toegankelijk voor het publiek en is geen eigendom van de scheepswerf.